Blogit

Yhtä juhlaa

on

Sain kutsun sisarenpoikani pojan lakkiaisiin. Mihin tämä aika hurahtaa, sitä tulee ihmeteltyä ja samaa kuulen yhden sun toisen ikäiseni siunustelevan.

Kauniissa kutsussa odotetaan myös vastausta, olenko tulossa. Olen elämäni varrella järjestänyt paljon erilaisia juhlia ja tilaisuuksia ja odotellut vastauspyyntöjä ja ilmoittautumisia. Useimmat toki vastaavat, tulen tai en, toiset vastaavat vain kiitos kutsusta, no, onkohan se tulossa? Muutamat eivät muista vastata lainkaan. Jos tänä keväänä muistaisimme ja osallistuisimme ja juhlisimme, niin nopeasti sujahtavat ohi lastemme ja sukulaislasten kevätjuhlat ja valmistumiset. Jokaiselle juhlittavalle se oma juhla on ainutlaatuinen ja unohtumaton.

Kymmenien vuosien takaa ovat mieleeni painuneet kirkkoherra Raimo Jalkasen sanat jonkun puheen yhteydessä; “Pitäkää ihmiset juhlia ja juhlikaa, arkea meillä kaikilla on riittävästi.”

Juhlitaan innolla niitä nuoriamme, jotka uskaltavat lentää pesästä pois, rohkaisun sanat on huikeasti kiteyttänyt Veikko Polameri.

”Sinä päivänä, kun lapsesi on lähdössä, kun pesän risukasan reuna vähän huojahtelee sen siinä tepastellessaan ja oikoessaan lentimiään, katso ettet sano: Jää kotiin, et sinä vielä osaa mitään. Sinä päivänä muista  – lähdön ja rohkaisun hetki, hetki joka ei toistu.”

Vastaa