Lehdestä

Sampo takoo pienteolliset yritykset menestykseen

on

Tutkimusten mukaan innostavalla ja koko henkilöstöä osallistavalla yrityskulttuurilla on suora yhteys yrityksen menestykseen.

 

Tulevaisuudessa parhaiten menestyvät yritykset ovat todennäköisesti juuri niitä, joissa kasvun tekemiseen osallistetaan koko henkilöstö.

Sampo-hanke keskittyy pienteollisten yritysten tuottavuteen ja hyvinvointiin. Mukaan mahtuu noin 25 yritystä Suonenjoen, Rautalammin, Tervon, Vesannon ja Keiteleen sekä Pielaveden alueelta. Yrityksillä on nyt ainutlaatuinen tilaisuus päästä Suomen johtavan työntutkimusorganisaation, Työtehoseuran, valmennusoppiin huomattavasti markkinahintoja edullisemmin. Työtehoseuran osaamista kannattaa nyt käyttää hankkeen kautta hyödyksi.

Projektipäällikkö Marko Maksimainen aloitti hankkeessa muutama viikko sitten ja hän pursuaa intoa päästä tositoimiin. Projektipäällikkö toki kontaktoi yrityksiä itse, mutta kiinnostuneet voivat olla myös suoraan häneen yhteydessä. Maksimainen asuu perheineen Leppävirralla ja hän on kotoisin Ilomantsista. Hän on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja hän on tehnyt pitkän uran tuotannon kehittämisen parissa. Lean on hänelle iso ja merkittävä juttu juuri tuottavuuden ja hyvinvoinnin kehittämisessä.

“Olen todella innoissani tästä hankkeesta”, naurahtaa Maksimainen, ”nyt on tarjolla osaamista ja hyvät työkalut yrittäjille, tarvitaan vaan oikea tahtotila yrityksissä lähteä täysillä mukaan.”

Maksimaisella on hankkeessa selkeä tavoite, hän haluaa nähdä paikallisten yritysten onnistuvan ja menestyvän.

Yritysten tarpeisiin räätälöidään puolen päivän tehostartteja tuottavuudesta ja työhyvinvoinnista, joissa käydään läpi työhyvinvoinnin vaikutusta tuottavuuteen ja annetaan keinoja, joilla tuottavuutta voidaan kehittää nopeasti. Tarjolla on myös esimerkkejä mikro- ja pk-yritysten hyvistä käytännöistä.   

”Työhyvinvointi ja työyhteisötaidot” ja ”Tehokkaasti sujuva työ ja prosessien hallinta” ovat päivän kestävien työpajojen teemoja. Työpajoissa käydään läpi yrityksen työyhteisöosaamista ja keinoja sen kehittämiseksi sekä tuotantoprosessien sujuvuuteen ja tehokkuuteen vaikuttavia asioita. Lisäksi valitaan yritykselle sopivat käytännön työkalut työhyvinvoinnin ja tuottavuuden parantamiseen Työtehoseuran kehittämästä työkalumenusta, ja suunnitellaan niiden käyttöönotto ja tukitarpeet.

Tuottavuusvalmennukset kestävät yhdestä kolmeen päivään. Niissä valmennus räätälöidään yrityksen tarpeiden mukaan. Hankkeen asiantuntijat tulevat yritykseen tunnistamaan kehittämiskohteet ja valmentavat ja opastavat käytännön toimenpiteiden käyttöönotossa.

Aloitusseminaari Futurialla

Sampo räjähtää käyntiin Futurialla Varusteleka Valtteri Lindholmin vetämänä, hän kertoo siitä miten työhyvinvointi on mahdollistanut Varustelekan kasvun ja menestymisen. Tapahtumassa esitellään myös hankkeen palveluita, kuullaan kokemuksia ja vinkkejä ja kartoitetaan tulevaisuuden tarpeita tuottavuuden ja työhyvinvoinnin parantamiseksi.

 

Hanketiedot:

Sampo-hanke on pienteollisten yritysten tuottavuuteen ja työhyvinvointiin keskittyvä ESR-rahoitteinen kehittämishanke.
Päätoteuttaja on Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy ja osatoteuttajat Kehitysyhtiö SavoGrow Oy ja Työtehoseura ry.
Hankkeen toteutusaika on 1.1.2018-31.8.2020.
Projektipäällikkö Marko Maksimainen, p. 0207 464 642, marko.maksimainen@savogrow.fi

Recommended for you

Vastaa