Ajatuksia arjesta

Iholla

on

Tänä päivänä jokainen myyjä pyrkii pääsemään asiakkaan iholle. Asiakas haluaa ostopäätöstään tehdessään vahvan tunteen siitä, että juuri tämän tuotteen tai palvelun juuri minä tarvitsen. Yhä useampi markkinointikampanja pyritään asiakaskohdistamaan huolella. Sosiaalisen median käyttäjänä ja myös internetin hakutoimintoja käyttäessäsi huomaat, että mainokset ovat taianomaisesti sinulle sopivia. Viikko sitten hait tietoa ensi kesän saunaprojektiin liittyen ja miltei heti sinulla näkyvät mainokset ovat kuin juuri sinulle tarkoitettuja mitä mahtavampia tarjouksia saunan eri variaatioista.

Myös eri julkiset organisaatiot muun muassa kunnat haluavat päästä kuntalaistensa, sidosryhmiensä sekä mahdollisten uusien kuntalaisten iholle. Juuri uutisoitiin, että kunnat ovat lisänneet huomattavasti näkyvyyttään sosiaalisessa mediassa. Tämä on hyvä uutinen siinäkin mielessäkin, koska kuntahan on ihmisten yhteisö. Yhteisön jäsenien eli kuntalaisten osallisuus ja osallistuminen oman yhteisönsä asioihin on tärkeää. Kunnat markkinoivat itseään ja niillä on kova halu erottautua joukosta. Tämä on hieno asia, sillä jokaisella kunnalla on omat vahvuutensa ja kykynsä, eikä niitä missään tapauksessa kannata piilottaa vakan alle.

Aitous näkyy ja tuntuu iholla. Aitous on rehellisyyttä ja arvostettavaa. Yhteisöjen voima tulee siellä vaikuttavista ihmisistä niin perheissä, työyhteisöissä kuin eri organisaatioissakin. Mitä paremmin tunnet oman yhteisösi jäsenet, sitä helpommin ja joustavammin asiatkin hoituvat. Perheet tarvitsevat yhtälailla yhteisiä koko perheen juttuja kuin työyhteisötkin. Pääasia, että yhdessä ollessa jokainen saa olla oma itsensä ja tulla aitona itsenään paikalle. Vapaamuotoisempi tilaisuus työyhteisöissä saa usein aikaan luovia ja uudenlaisia ajatuksia ja kehittämisideoita.

Pielavetisenä olen ylpeä juuristani ja siitä, että pielavetisyys näkyy ja tuntuu omalla ihollani ja uskallanpa väittää, että myös kanssakulkijoiden iho välillä värisee. Juurevuus ja aito ylpeys kotipaikkakunnasta ja omasta kotiseudusta näkyi myös mahtavalla tavalla vastikään järjestetyssä UKK-seminaarissa. Aitoudella ja rehellisellä lähimmäisen huomioonottavalla tavalla on mahdollista päästä halutun henkilön tai kohderyhmän iholle. Kun ajatuksesi saa värähtelyjä aikaan, ensimmäinen askel kohti haluttua päämäärää on otettu. Elämänmakuista ja- tuntuista värikylläistä syksyä!

Vastaa