Blogit

Tapahtumat – parasta kuntamarkkinointia

on

Tervo tempaisi itsenä maailman kartalle kesäkuussa viemällä Tervon kunnanviraston neljäksi päiväksi keskelle Kuopion toria. Tervon kunnanjohtaja Petteri Ristikankaan mukaan paremmin ei olisi voinut mennä. Kunnanjohtaja oli tavattavissa joka päivä. Virastossa työskentelivät myös tekninen johtaja ja monet muut eri hallintokuntien ihmiset. Virastolla oli myös etätyöpiste. Pääjuttu oli Tervon tulevien asumismessujen mallinnettu 3 D messualue, jossa pääsi virtuaalisesti liikkumaan ja ihmettelemään messualuetta, sinne oli jatkuva jono. Tervolaista Taikajuomaa upposi 1400 mukillista. Tapahtuma poiki tonttivarauksia ja paljon kyselyjä eli Tervo jäi plussan puolelle tässä kihhauksessa. Ristikangas totesikin, että tapahtumiin satsaaminen on tietoinen valinta ja erilaisia tempauksia kunnassa harrastetaan tuon tuosta, meneillään on myös Uusia tapahtumia Tervoon -hanke.

Suonenjokelaisten tuhannen taalan paikka on Mansikkakarnevaalit. Karnevaalit ovat uusien, innokkaiden tekijöiden myötä nousutuulessa ja parhaimmillaan muutokset luovat mahtavia mahdollisuuksia Mansikkakarnevaalien kehittämiseen myös niin, että entistä enemmän paikallisetkin yritykset niistä hyötyisivät.

Suonenjoen kaupunginjohtaja Juha Piiroinen toivoo, että kansa yhä paremmin löytäisi uudistuneet Mansikkakarnevaalit ja sääkin suosisi tapahtumaa. Piiroisen mukaan Mansikkakarnevaalit on kaupungin imagon luoja ja se viestii ennen kaikkea positiivista mielikuvaa Suonenjoesta. Mansikkakarnevaalit on ainutlaatuinen tapahtuma pitkine perinteineen kesätapahtumien joukossa koko Suomessa. Kaupunginjohtaja pitääkin tärkeänä myös sitä, että löytyisi yhteinen tahtotila ja kaikki maakunnan tapahtumat löytyisivät helposti samalta kanavalta esimerkiksi somen kautta. Siitä hyötyisivät kaikki.

Kun saapuu syys ja lehdet puiston, luo hehkuaan ja loistettaan, niin kesän päättää Rautalammin Pestuumarkkinat syyskuun toisena viikonvaihteena. Pidetäänkö silloin yhteiset Pestuuporinat koko maakunnan kanssa Piiroisen ehdotusta eteen päin vieden?

Vastaa