Lehdestä

Uusia fysioterapiapalveluja Suonenjoelle

on

Fysiokulma avaa ovensa 5. kesäkuuta Suonenjoen keskustassa ja palvelujen tarjonta laajenee.

Nuoret fysioterapeutit Kerttu Ikävalko ja Anja Jetsonen tarjoavat fysioterapiapalveluja uusissa tiloissa Fysiokulmassa 5. kesäkuuta alkaen osoitteessa Iisvedentie 3. Kerttu ja Anja kertovat, että heillä on yhteinen kollega “takapiruna”, joka on innostanut heitä molempia alalla eteen päin. Teemu Leppämäki on ollut heille molemmille tärkeä esikuva, auttaja ja zemppari.

Kerttu on paluumuuttaja

Kerttu on 24-vuotias fysioterapeutti Suonenjoelta. Hän muutti takaisin kotiseudulle Savoon Tikkakoskelta, missä hän hoiti fysioterapeutin sijaisuutta. Helmikuussa hän aloitti yrittäjänä myös Kuopion Mehiläisessä, joten jatkossa hänellä on vastaanotto kahdessa toimipaikassa.

Kerttu valmistui opinnoista nopeutetusti kolmessa vuodessa ja on käynyt lisäksi lantionpohjan koulutuksia sekä pari yhden päivän kinesioteippaus- ja manuaalisen käsittelyn koulutuksia.

Kerttu halusi haastaa itsensä ja matkustaa johonkin epämukavuusalueelle ja niinpä hän aloitti Puolassa tuki- ja liikuntaelimistön ammatilliset erikoistumisopinnot, joista ensimmäinen kurssi on jo suoritettu. Tänä vuonna hän opiskelee vielä Puolassa yhteensä 15 lähiopetuspäivää ja koulutuksen muut osat voikin suorittaa jossain uudessa kohteessa.

“Lantionpohjan ongelmista johtuvat vaivat, esimerkiksi virtsankarkailu tai lantionpohjan kiputilat voivat olla kiusallisia ja herkkiä asioita. Haluan rohkaista ihmisiä tulemaan vastaanotolleni, koska monia vaivoja voidaan hoitaa fysioterapian keinoin”, lupaa Kerttu.

Yrittäminen tuntui Kertusta sopivimmalta vaihtoehdolta, koska hän haluaa kehittää osaamistaan ja tehdä työnkuvastaan omannäköistään.

“Sisäinen yrittäjyys tuntuu omalta ja työmoraali on ollut aina korkealla. Kaikista työpaikoista porrassiivouksesta mainosten jakamiseen ja parkettitehtaassa työskentelyyn on jäänyt jotain käteen, ja toisaalta vanhempani ovat näyttäneet positiivista työnteon mallia”, toteaa Kerttu.

Kerttu on myös aloittanut työhönsä liittyvän blogin kirjoittamisen, jossa hän käsittelee aika paljon lantionpohjan asioita sekä muita terveyteen ja hyvinvointiin liittyvistä asioita. (http://ftkerttuikavalko.blogspot.fi/)

Anja haluaa auttaa ihmisiä

“Olen ikäni urheillut, harrastin ampumahiihtoa ja sain itse urheilijana apua Teemu Leppämäeltä, ja haluni auttaa muita ihmisiä on saanut minut ryhtymään tälle alalle”, kertoo suonenjokelainen Anja Jetsonen. Anjalla on jo yrittäjyydestä kokemusta, sillä hän osti Teemun osuuden Aseman Fysioterapiasta vuonna 2009 ja on työskennellyt siellä tähän asti.

“Olen niin innoissani tästä uudesta kuviosta, että tuskin maltan odottaa, että päästään tekemään töitä. Minulla on paljon vanhoja asiakkaita ja jatkan edelleen myös kotikäyntejä”, lupaa Anja. “Nyt saan tehdä yrityksestä omannäköiseni.”

“Tärkeintä hoitotyössäni on ymmärtää asiakas kokonaisvaltaisesti. On tärkeää tutkia hoidettava perusteellisesti”, toteaa Jetsonen, “jos polvi tai niska on kipeä, pitää asiakas tutkia perusteellisesti, koska vaiva voi johtua esimerkiksi lantiosta ja jos ei tutkita hyvin, voi oireiden syy jäädä selvittämättä, siksi yksilöllinen tutkiminen ja hoito on tärkeää.

Anjalla on työfysioterapeutin koulutus, hän on opiskellut myös Fysitraineriksi ja hän tekee myös Firstbeat hyvinvointianalyysejä, jonka avulla tunnistetaan, miten keho reagoi erilaisissa arjen tilanteissa ja kuinka keho palautuu. Analyysi perustuu sykevälivaihteluun. Hän on suorittanut myös Dynamic Tape teippauskurssin, jota opetettu suomessa vasta kolmen vuoden ajan..

Teemulta saamiensa oppien mukaan Kerttu ja Anja toteavat, että jos kuvittelee olevansa valmis tähän ammattiin, voi katsoa peiliin, sillä aina on jotain uutta opittavaa ja valmiiksi ei koskaan tule.

Recommended for you

Vastaa