Lehdestä

MikroGrow haastaa kasvuun ja kansainvälisyyteen

on

Kehitysyhtiö SavoGrow, Iisalmen ja Kuopion kaupungit, Navitas Kehitys ja Oulun yliopisto käynnistävät Pohjois-Savossa pienille yrityksille tarkoitettua, uudenlaista verkostoitumista, joka mahdollistaa nopeita ja ketteriä kokeiluja yritysten kannattavan kasvun ja kansainvälistymisen käynnistämiseen ja edistämiseen.

Kasvukokonaisuuden kantavana voimana ovat yritykset itse. Verkosto tarjoaa vertaistuen lisäksi asiantuntijapalveluja ja nopeita mahdollisuuksia kokeilla uusien ideoiden toimivuutta. Verkostoon mahtuu 120 alueen mikroyritystä, joista muodostetaan neljä kolmenkymmenen yrityksen ryhmää, jotka kokoontuvat kerran kuukaudessa toisiaan tukien ja sparraten. Verkostolla on käytössään virtuaalinen toiminta-alusta. Yritysten osallistumismaksu on 100 euroa vuodessa.

Nyt haetaan yrityksiä mukaan

MikroGrown projektipäälliköksi palkattu Laura Vänskä aloittaa työt 5. kesäkuuta SavoGrow Oy:n toimipaikassa Futuriassa Suonenjoella. Vänskä on 35- vuotias tradenomi Leppävirralta ja hän on päättämässä myös liiketalouden ylempää tutkintoa (YAMK).

Vänskä on toiminut hanketyössä Pirkanmaan Yrittäjissä kymmenen vuotta ja sanoo olevansa juuri omimmillaan toimiessaan pienten yritysten kanssa. Aiemmin hän on työskennellyt myös Pirkanmaan Ely-keskuksessa ja Fonectalla tuotantokoordinaattorina. Projektipäällikön tehtäviin hän siirtyy Leppävirralla toimivasta, räätälöityjä pahvipakkauksia tuottavasta Well Manpak mikroyrityksestä.

“Pienyrittäjän arki on tullut minulle tutuksi jo pikkutytöstä asti, mummoni oli kukkakauppiaana Varkaudessa ja ukilla oli elintarvikekauppa, että yrittäjämäistä asennetta suvusta löytyy, innoissani lähden mukaan sparraamaan yrittäjiä kasvuun ja kansainvälisyyteen”, hehkuttaa Vänskä.

Laura kertoo, että ajatustyö on jo kovasti käynnissä ja hyviä kontakteja on entisten työpaikkojenkin kautta käytettävissä. Tässä hankkeessa pääroolissa ovat yrittäjät itse ja nyt he saavat äänensä kuuluville.

“Viitisenkymmentä yritystä on jo ilmoittautunut mukaan, että vielä mahtuu ja nyt kannattaa heti ilmoittautua, toimialarajoitteita ei ole, tämä on mahdollisuuksien paikka. Verkostoituminen käynnistyy aloitusstartilla ja sitten päästään tositoimiin.” Lisätietoja: www.mikrogrow.fi

Recommended for you

Vastaa