Blogit

sikteL

on

“Kieli on outoa, rytmiikka ei kuulosta länsimaiselta, mutta jotain tuttua tässä silti on. Tässä konseptissa aika virtaa takaperin ja laulu väärinpäin lopusta alkuun. Muun muassa tutut kansan-, lasten- ja joululaulut paljastavat uuden kiehtovan musiikillisen maailman. Kappaleita onkin olemassa kaksi kertaa enemmän kuin luulemme.” (www.mikseri.net)

Olen kerran ollut kuuntelemassa tätä ihmeellistä Nirep Nirun -yhtyettä, joka soittaa ja laulaa nuotit ja sanat nurinperin, lopusta alkuun. Musiikinopettaja, syntymästään saakka sokea Riikka Hänninen, on sen ideoinut. Nykyisin hän opettaa laulua ja harmoonista laulua ja on mentaalinen valmentaja.

Riikka kertoo videollaan, joka löytyy osoitteesta laululahde.fi, kuinka hän Sibelius Akatemiasta musiikinopettajaksi valmistuttuaan alkoi miettiä, että miten hän sokeana voi tehdä tätä työtä, on niin paljon käytännön ongelmia sokeuteen liittyen, mutta hän onkin tavallista vahvempi nainen, jolle sokeus ei ole este ja hän ryhtyi miettimään, mitä hän haluaa, missä hän on hyvä ja totesi, että “tätä minä rakastan, tätä  minä haluan, ja lähden sen perään vaikka mikä olisi”, niinpä hän opiskeli kolme vuotta Tanskassa ja valmistui Complete Vocal Technique -opettajaksi. Riikka sanoo, että täytyy vain mennä unelmiensa perässä.

Näin me yrittäjätkin tällä seudulla aiotaan toimia, mennään unelmiemme perässä vaikka mikä olisi. Olen lähtenyt mukaan MikroGrown mikroyritysverkostoon, joka käynnistyy piakkoin ja odotan tästä jutusta tosi paljon. Mukaan otetaan 120 mikroyritystä Pohjois-Savon alueelta ja vielä ehtii ilmoittautua. Kerran kuukaudessa kokoonnutaan 30 yrittäjän kanssa ydinryhmään kuuluvien yritysten tiloissa ja ratkaistaan konkreettisia ongelmia, joita yrityksen kasvupolulla voi olla. Verkostossa on mahdollisuus luoda uusia toimintamalleja ja tehdä nopeita kokeiluja.

Uskon, että luvassa on uudenlaista ajattelua ja villejä ideoita ja ainakin mielenkiintoisia kohtaamisia. Kun eri alojen yrittäjät kokoontuvat keskustelemaan vaikkapa nirep nirun, löytyy uusia näkökulmia ja ehkä rohkeutta toteuttaa niitä unelmia, joita jokaisella yrittäjällä on, mutta niille ei ole aikaa tai yksin ei jaksa. Workg orkim. Tavataan verkostossa.

Vastaa