Päätoimittajan palsta

Elä syö yli kylykiis

on

Helpolta kuulostaa, mutta vaikeampi noudattaa. Kohtuudella kaikkea, myös elämää, mutta kun kaikkeen pitäisi ehtiä ja kunnolla syömiseenkin pitäisi paneutua, mutta kuka ehtii ja jaksaa. No, syksy on dieettikurssien rekrytoijille yhtä juhlaa. Kesän grillaukset pitäisi saada kadotettua johonkin ennen kinkkubuumin alkua ja vihreiden kuulien juhlaa.

Oletko ehkä ilmoittautunut zumpaan vai sambaan vai tavalliseen jumppaan. Kilot kuriin dieetillä tällä, hinnalla ei liene väliä. Hyvähän se on aloittaa aina uudestaan, mutta. Tuloksia tulee ja tuloksia menee.

Elä syö yli kylykiis, kertoi tässä taannoin minulle eräs aikuinen mies, joka oli kotoaan tämän opetuksen saanut. Kerrassaan suuri viisaus mitata itseään omien kylykien mukaan, siitähän se on hyvä havaita, milloin alkaa liikaa pursuta johonkin suuntaan. Ei tarvitse uskoa puntaria eikä viisaiden luomia mittataulukoita. Omat kyljet tietää missä on hyvä raja.

Entäs sitten jos menee vähän yli. Ketä haittaa jos itse painonsa kantaa, jos on hyvä olla ja oloonsa tyytyväinen. Toinen on luonnostaan vähän pulleampi, toinen vähäverisempi, toisella ohuet hiukset, jollakin komea parta. Joku käyttää aikansa hyvältä näyttämiseen, toiselle riittää se että elämä on.

Vaikka syöt porkkanoita ja papuja ja juokset kuin hullu, liikut ja keilaat, hikoilet treenaat, kunnes nivelesi ulvovat ja polvi pamahtaa. Ei se tee sinusta parempaa, jos et itsellesi riitä.

Ei sinun kenenkään takia tarvitse, jos omalle itsellesi riität. Hyvä on järkeä käyttää siinä mitä suuhunsa laittaa, mutta enemmän mielenlaatua tarvitaan siihen, mitä suustansa ulos päästää.

“Älä tuu siihen droppaan mun tunnelmaa, mitä eilistä juttua jankuttaa..”, laulaa Paula Vesala. Niihin vaan niin mielellään juututaan vanhoihin juttuihin, toisen sanomisiin, tekoihin tai tekemättä jättämisiin.

Elä puhu yli kylykiis. Jankutus ei paranna, virheistä muistuttaminen ei kohenna. Mutta jos nähdään niiden yli, voidaan paremmin, koska jokainen vastaa omista kyljistään.

Varma konsti laihtua on täyttää jääkaappinsa avaimilla. Niin nykyisin täytyy tehdä. Radiouutisissa tämä kerrottiin, että vorot skannaavat autojen älyavaimia, jos niitä säilytetään 100 metrin säteellä autosta. Aikoihin on eletty. Mutta jos avaimia säilyttää jääkaapissa, silloin on voroilla konstit vähissä. Folioon kääriminen kuulemma ajaa saman asian.

Vastaa