Päiväkahvivieras

Riikka rakastaa puutarhatöitä

on

“Ei mikään ole niin tärkeää kuin puutarhanhoito”, sen allekirjoittaa myös Mansikka ry:n uusi toiminnanjohtaja.

Riikka Pehkonen toimii Mansikka ry:n toiminnanjohtajana Sanna Kauvosaaren opintovapaan ajan, eli vuoteen 2018 asti. Työ on nuorelle naiselle tuttua, sillä hän on toiminut toiminnanjohtajan sijaisena myös Kehittämisyhdistys Kalakukko ry:ssä vuosien 2013-14 välillä.

“Vähän tuttua, mutta paljon uutta asiaahan tässä tulee. Iloisin ja avoimin mielin aloitan työt Suonenjoella ja tosi innoissani tartun uusiin haasteisiin”, kertoo Pehkonen.

Riikka kertoo olevansa helposti lähestyttävä ihminen ja toivookin yrityksiltä paljon yhteydenottoja. Riikan mukaan painotus on vahvasti elinkeinopuolelle, tosin tältä vuodelta Mansikasta on rahat lopussa, mutta ensi vuonna taas kirstut aukeaa ja nyt on hyvää aika tehdä suunnitelmia ja hakemuksia.

Seutukunta ei ole hänelle ennestään kovin tuttua, mutta alueen kuntiin ja yrittäjiin hän on jo alkanut tutustua asiakastapaamisten kautta.

“Olen omaa sukuani Korhonen ja sukulaisten kesämökkejä on Rautalammilla, sieltä kai ne on kaikki Korhoset lähtöisin”, naurahtaa Riikka.

Vapaa-aika menee pihanlaitossa

34-vuotias Riikka Pehkonen on kotoisin Kuopiosta, mutta asuu nyt perheineen Riistavedellä. Hän on valmistunut Kuopion yliopistosta yhteiskuntatieteiden maisteriksi pääaineena yrittäjyys ja hän on aiemmin työskennellyt Kuopion kriisinhallintakeskuksessa projektipäällikkönä.

Riikan perheeseen kuuluu aviomies ja 2-vuotias poika sekä siperian kissa. Hän on ollut viimeiset kaksi vuotta kotona lapsen kanssa ja kertoo että nyt tuntuu hyvältä palata työelämään.

“Innoissani aloitan työt, mutta ollaan hiljattain rakennettu omakotitalo ja kaikki mahdollinen vapaa-aika kuluu pihanlaitossa. Olen ihan villiintynyt puutarhatöistä.”

Vastaa