Ajatuksia arjesta

Aika kultaa muistot

on

Herätyskello soi. Edellisiltana ladattu kahvinkeitin päälle, puurovesi kiehumaan, jäiset mustikat hetkeksi mikroon. Hampaiden ja kasvojen peseminen. Puurovesi kiehuu, levy ykköselle, ryynit kattilaan. Nopea arkimeikki ja hiusten laittaminen. Työkassi valmiiksi. Missä ovatkaan avaimet? Puuro lautasille, mustikat päälle, maitolasit puolilleen. Lasten herätys. Unikekojen kantaminen puurolautasen äärelle. Aamukahvi ja puuro esimerkillisesti vatsaan. Lasten syöttäminen, kaatuneen maitolasin jälkien siivoaminen. Onneksi koira nuolee suurimman osan, myös tassut imevät osan maidosta. Aamuinen vahinko näkyy kohta kaikkialla koiran tassutellessa ympäri taloa. Lasten pukeminen, hoito-ja koululaukkujen tarkistaminen. Ai niin, nuhanenien lääkekuurit! Kiristys ja lahjonta tuottaa tuloksen, lääkkeet otettu. Ulkovaatteet päälle, reput ja laukut kainaloon. Nopea koiran ulkoilutus. Lapset turvaistuimiin, auto käyntiin ja menoksi. Auto seis. Lapsille piti ottaa astiat mukaan marjanpoimimista varten. Juuri tätä hetkeä varten ei Ruotsin laivalta tuliaisiksi tuotuja Muumi-karkki ämpäreitä ole heitetty pois. Muutaman kaapin sisällön purkamisen jälkeen löytyy! Auto käyntiin. Päivähoitoon ja kouluun jääminen sujuu tänään mallikkaasti, halit ja heipat. Töihin päästessä työkaveri hymyilee ja osoittaa hiuksiasi. Tarrarullahan se siellä päälaella on vielä tiukasti kiinni. Mielessä pyörii jo viikonlopun asiat, lasten synttärit ja muut menot. Kotikin kaipaa siivousta.

Herätyskello soi. Rauhalliset aamuvenytykset ja hidas sängystä nouseminen. Hiljaisuus ja rauha. Raikas aamulenkki puudelin kanssa. Lämmin aamusuihku. Aamun lehti kahvikupin ja superfood-smoothien kaverina aamupalapöydässä. Valmistautuminen työpäivään täydellisen kasvojenhoito-operaation myötä. Hiukset ojennukseen. Silitetyt puhtaat vaatteet vaaterekiltä päälle. Autoon. Aamu-uutiset radiosta. Aurinko paistaa. Viikonloppu on tulossa. Suunnitelmat ovat selvät. Ystävien kanssa harrastamaan ja ravintolaan syömään. Pitkät aamuheräämiset. Aah!

Aika kultaa muistot. Ruuhkavuodet ovat hektisiä. Huominen on kaukana, tulevaisuus vielä kauempana. Lasten lennettyä kodista kohti omaa aikuisuutta, muuttuu ennen niin kiireisen ja lasten ehdoilla eläneen perheen äidin ja isän arki melkoisesti. Arjen muutokset huomaa jo lasten kasvettua teini-ikäisiksi. Arki muuttaa muotoaan ja rakennettaan. Siitä huolimatta arki on aina parasta! Ja elämä ihmisen parasta aikaa!

Vastaa