Keitele

Sepa luottaa tulevaisuuteen

on

Jätti-investoinneilla pyritään vastaamaan kasvavaan kysyntään.

Keiteleläinen kattoristikoiden valmistamisesta tunnettu Sepa Oy investoi Keiteleen tehtaaseensa. Investointi kohdistuu pääsin tuotantoteknologian hankintaan sekä raaka-aineen jatkojalostukseen ja on suuruudeltaan noin 6,5 miljoonaa euroa. Keiteleen lisäksi yrityksellä on tehdas myös Porvoossa, mutta Keiteleellä tehdään 90 prosenttia yrityksen tuotannosta.

Toimitusjohtaja Kimmo Norojärven mukaan Keitele on sijainniltaan loistava.

“Olemme keskellä markkina-aluetta. Täällä on hyvä yritysilmapiiri ja yrittäjyyttä arvostetaan esimerkiksi kunnan taholta”, hän kertoo.

Muun rakennusalan tavoin myös Sepa Oy on viime vuosina kärsinyt talouden laskusuhdanteesta, tosin ei läheskään yhtä paljon kuin yritykset keskimäärin. Markkina on puolittunut, mutta Sepan kohdalla liikevaihto on vähentynyt vain neljäsosalla. Viime vuonna yritys kulki toimitusjohtajan mukaan vastavirtaan, sillä vaikka toimiala onkin jatkanut pienentymistä, kasvoi Sepan liikevaihto neljällä prosentilla.

Sepan toimintaa ovat auttaneet uudet tuotteet. Kattoristikoiden lisäksi yritys on viime aikoina keskittynyt infrarakentamisen uusiin tuotteisiin, kuten meluaitoihin, siltamuotteihin ja sääsuojiin. Talouden vaikeat ajat voitetaan Kimmo Norojärven mukaan rohkeudella.

“Uskoisin, että nämä ovat tahtotila-asioita. Markkina mennyt alaspäin, joten täytyy olla rohkeutta tehdä asioita ja kehittää toimintaa”, hän kertoo.

Lue koko juttu UusiSavo-lehden numerosta 01-02/2016!

Recommended for you

Vastaa