Päiväkahvivieras

Luovien läpi elämän

on

Kuljetusyrittäjä Reino Rissanen edustaa Pielavettä ulkopaikkakunnilla.

Kuljetusyrittäjä Reino Rissasen yrityksellä, RRK-kuljetuksella on kaksi yhdistelmäajoneuvoa.

“Ajetaan kierrätysmetalleja, paperia ja sellaista ympäri Suomea”, Rissanen kertoo.

15-vuotta kuljetusyrittäjänä on pitänyt sisällään monenlaista, mutta eritoten reissaamista. Rissasen mukaan ulkopaikkakunnilla kuulee usein, että pielaveteläisten kanssa on helppo tulla toimeen.

“Olisiko se sellainen rauhallinen ja miettivä vähäsen. Sellainen se ainakin minun mielestä on”, Rissanen pohtii pielaveteläisten perusolemusta.

Hän kertoo, että kuljetusyrittäjän työssä joutuu välillä luovimaan sekä liikenteessä että asiakkaiden kanssa. Jokaisella asiakkaalla ei ole aina hyvä päivä, kun menee esimerkiksi vaihtolavaa vaihtamaan. Riittävällä rauhallisuudella asiat menevät kuitenkin yleensä hyvin.

“Yleensä olen kolme viikkoa maailmalla ja yhden viikon Pielavedellä. Ja viikonloput olen tietysti täällä.”

Paikkakunnalta kotoisin oleva Reino palaa työreissujen jälkeen mielellään takaisin kotipaikalleen Pielaveden Vaaraslahteen.

“Sitä vaan on siellä tottunut olemaan, niin siellähän se on oltava. Täällä on helpompi yrittää, kun on tutut paikat, vaikka meidän työt ovatkin maailmalla”, Rissanen sanoo.

Pielavedelle palattuaan Reino Rissanen käy usein Nesteen huoltoasemalla tapaamassa kavereita, kuulemassa kylän uutiset ja lukemassa päivän lehdet. Paikkakunnalla ei aina ihmeitä tapahdu, mutta elämä menee eteenpäin. Rauhallisuudessa on Rissasen mukaan puolensa.

“Kaksipiippuinen juttuhan se on. Hyväkin, mutta eihän se toisaalta ole hyvä, jos aina on samanlaista. Minun mielestä täällä tapahtuu ihan tarpeeksi.”

Vastaa