Keitele

Koko kunta yrittäjyyden puolella

on

Keitelettä pidetään kyselyjen perusteella Suomen yritysmyönteisimpänä kuntana. Myönteisyys näkyy myös käytännössä.

Yritysmyönteisenä tunnettu Keitele houkuttelee uusia yrittäjiä. Vuonna 2014 Keitele sai Suomen Yrittäjien Elinkeinopoliittisesta mittaristosta parhaan tuloksen.

”Meillä on hyvä yhteistyö. Sehän on valtakunnallisestikin todistettu”, sanoo Keiteleen Yrittäjien puheenjohtaja Helena Tolonen.

”Keiteleläiset aika hyvin käyttävät oman paikkakunnan palveluita, kun he tietävät, että palvelut voivat hävitä, jos niitä ei käytetä”, hän kertoo.

Huhtikuussa paikkakunnalla aloitti toimintansa suoramyyntipalvelu Rantakulma yrittäjä Vuokko Tossavaisen pyörittämänä. Suoramyyntipalvelusta löytyy pieni kahvila ja paikan päällä tehtyjä tuoreita leipomuksia. Suoramyyntipalvelu toimii lisäksi myyntipisteenä paikallisille tuotteille, kuten luomukananmunille ja käsitöille.

Tossavainen on vuokralla kunnan kiinteistössä. Kunta myös remontoi liiketilan suoramyyntipalvelulle sopivaksi. Kunnan toiminnasta hänellä ei ole kuin hyvää sanottavaa. Asiat ovat sujuneet mutkitta. Kouluarvosanaksi Tossavainen antaa kuitenkin 8,5.

”Eihän sitä voi kymppiä antaa. Aina pitää jäädä tsemppausvara”, Tossavainen sanoo.

Vastaa