Lehdestä

Pakkasmarja ja Nuapuri yhteistyöhön

on

Ravintolahenkisiä marjaruokia voi valmistaa jokaisessa kotikeittiössä.

Suonenjokelainen Pakkasmarja ja rautalampilainen Ravintola Nuapuri aloittavat yhteistyön. Nuapuri toimii Pakkasmarjalle koekeittiönä, jossa syntyneet reseptit julkaistaan kaikkien marjan ystävien käytettäväksi. Ensimmäiset reseptit on julkaistu Facebookissa ja Pakkasmarjan verkkosivuilla tällä viikolla. Jatkossa uusia reseptejä julkaistaan kuukausittain.

“Todella hienoa että löysimme nyt kumppanin, tällainen yhteistyö on ollut suunnitteilla pitkään”, kertoo Pakkasmarjan myynnistä ja markkinoinnista vastaava Terhi Janatuinen.

Reseptit ovat ravintola Nuapurin keittiömestari Anssi Heikkisen käsialaa. Heikkinen on asunut lapsuutensa marjatilalla, joten kotimainen marja on lähellä sydäntä.

“Voin sanoa tietäväni, mistä marjat ovat lähtöisin ja arvostan Pakkasmarjaa siinä, että he haluavat pitää marjan todella hyvälaatuisena kuluttajalle asti”, Heikkinen sanoo.

Kotimainen marja soveltuu nautittavaksi paitsi paljaaltaan, myös monenlaisissa eri ruuissa. Tällä viikolla julkaistu reseptikin on hieman totutusta poikkeava: kanasalaatti tulisella vadelmakastikkeella.

“Suunnitteilla on myös pitsa, mihin tulisi marjaa. Katsotaan millainen on vastaanotto, että päätyykö se pysyvästi listalle”, Heikkinen kertoo. Marjat tulevat olemaan entistä näkyvämmin esillä myös ravintolan toukokuussa uudistuvalla ruokalistalla.

“Tämä on sitä, mitä me Pakkasmarjassakin toivotaan. Että marjoja käytettäisi monipuolisesti ja uskallettaisi kokeilla muutakin kuin puolukkasurvosta pinaattilettujen ja kaalilaatikon kanssa”, Janatuinen jatkaa.

Pakkasmarja Oy on 60 suomalaisen marjanviljelijän omistama yhtiö. Pääosa marjoista tulee lähialueelta. Janatuisen mukaan kotimaisen marjan kysyntä kuitenkin nousee jatkuvasti, minkä myötä alue on laajentumassa. Uudet marjanviljelijät myös omalle alueelle ovat tervetulleita.

“Viljelijäpuolelle tarvittaisi nuoria marjanviljelijöitä. Tämä on hyvä alue viljelijöille; täällä on hyvä ilmasto ja vahvat perinteet”, Terhi Janatuinen mainitsee.

Pakkasmarjalla on kaikkiaan 200 sopimusviljelijää, yhtiön liikevaihto on 14 miljoonaa euroa. Työntekijöitä on ympäri vuoden 18, kesäaikaan työllistetään lisäksi kymmenkunta paikallista nuorta. Tuotevalikoima koostuu puutarha-, metsä- ja luomumarjoista joista valmistetaan pakastemarjatuotteita ja satoaikaan marjoja markkinoidaan myös tuoreena. Valtaosa tuotannosta on sataprosenttisesti kotimaista. Mustikka ja mansikka näyttelevät suurinta roolia, mustaherukka puolestaan on vahvassa nosteessa. Lisäksi tuotannossa on vadelmaa, puolukkaa, punaherukkaa, karviaista, karpaloa, pensasmustikkaa ja tyrniä.

Vastaa