Lehdestä

Jalkapallo villitsee Pielavedellä

on

Jo yli kahdeksankymmentä lasta ja nuorta on liittynyt vastaperustettuun jalkapalloseuraan.

Jalkapallo on maailman pelatuin laji. Nyt sen makuun on päästy myös Pielavedellä, sillä pari kuukautta sitten perustettuun jalkapalloseura FC Sampoon on liittynyt jo reilut kahdeksankymmentä jäsentä. Suurin osa heistä on poikia, mutta joukkoon mahtuu toistakymmentä tyttöäkin. Jäsenten iät vaihtelevat kuudesta kahteentoista vuoteen.

Pielavedellä on totuttu pelaamaan lentopalloa ja salibandyä, mutta pallon potkimiselle ei ole perinteitä.

”Jalkapallo on täällä uusi laji, ja siksi se kiinnostaa. Lapset ovat olleet tosi innokkaita ja vanhemmatkin ovat sanoneet, että tätä on odotettu”, seuran vetäjä Petteri Kumpulainen kertoo.

Valmentajiksi lasten vanhempia

Idea seuran perustamisesta ehti hautua jo jonkin aikaa Kumpulaisen ja koulunkäynninohjaaja-tilavalvoja Mika Turkan ajatuksissa. Myös nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja Tuula Moilanen innostui asiasta, mutta kolmikko päätti ensin tunnustella ilmapiiriä.

”Kunta järjesti kolme lajiin tutustumispäivää. Ajateltiin, että jos niihin tulee tarpeeksi osallistujia, seura perustetaan”, Kumpulainen kertaa.

Innokkaita ilmaantui, ja parhaimmillaan jopa 88 lasta kirmaili pallon perässä. Kun vielä Itä-Suomen piirikin kannusti, seura päätettiin perustaa Pielaveden Sammon alaisuuteen. Siellä toimii jo ennestään yleisurheilujaosto. Petteri Kumpulainen ryhtyi itse valmentajaksi, ja hän on saanut apuvoimia lasten vanhemmilta. Heistä innokkaimpia on tarkoitus aikaa myöten kouluttaa Suomen Palloliiton kursseilla.

Lue koko juttu Uusi-Savo-lehden numerosta 4/2015

 

Vastaa