Lehdestä

Vanha Maamies on maaseudun messukeskus

on

Vanhan Maamiehen tiloihin Suonenjoella mahtuu kokoustamaan, majoittumaan ja ruokailemaan hyvinkin 120 henkeä. Kesäaikaan majoituspaikkoja on 200 hengelle.

Elämäntapaintiaanit Merja ja Kimmo Immonen ovat toimineet yrittäjinä 17 vuotta. Tällaista paikkaa he ovat etsineet jo vuosikausia, vanhaa maatilaa järven rannalta. “Henkilökohtaisella tasolla ollaan tosi onnellisia. Me on oltu yhdessä 26 vuotta. On ilo tehdä töitä, tää on meille elämäntapa, tuntuu että me on päästy kotiin.”

Vanhan koulun uusi elämä

Immoset ostivat entisen maatalousoppilaitoksen rakennukset Jalkalantien varresta Savon ammatti- ja aikuisopistolta vajaa vuosi sitten. “Mutis” oli toiminut maanviljelijöiden opinahjona yli 90 vuotta, mutta nyt sillä alkoi uusi elämä.

Yrittäjäpariskunta pani heti tuulemaan ja jo viime joulun alla Vanhassa Maamiehessä järjestettiin joulumessut, jolloin paikan virallisia avajaisiakin juhlittiin. Kevätmessut järjestettiin maaliskuussa, tulossa on rompetori vappulauantaina, kartanon rouvan kirpputori toukokuun puolivälissä ja  elomessut elokuun lopussa. Joulumessuistakin on tarkoitus muodostaa perinne.

Tulossa on myös koulun entisten oppilaiden tapaaminen kesäkuussa. Sinne kannattaa ilmoittautua ajoissa, sillä paikat on kysyttyjä ja mukaan otetaan 100 ensimmäistä.

Tiloja on kunnostettu ja paikkoja raivattu. Työtä riittää, mutta Merja ja Kimmo eivät työtä pelkää. Perheen aikuinen tytär Linda on talossa töissä ja suorittaa merkonomin tutkintoa oppisopimuksella. Perheeseen kuuluu myös Mandi 15-vuotta ja  iltatähti, 3-vuotias Tilda.

“Me halutaan jakaa tämä hieno paikka, jossa voi järjestää mitä erilaisimpia juhlia ja tapahtumia ja pitää samalla hengissä tämä hieno miljöö, hehkuttaa Merja. Ja samalla pitäis leipä repiä näistä pienistä palasista.”

Myös aiemmin keskustassa sijainnut Kodinfiilis on löytänyt paikkansa Vanhan Maamiehen tiloissa.

“Se on yksi osa tätä palapeliä. Muut arvot edellä kuin raha, tässä mennään, sanoo Merja ja nauraa, ettei kukaan järkevä, jolla olisi tarpeeksi rahaa, sijoittaisi tällaiseen paikkaan.”

Samaan yhtyy aviopuoliso Kimmo ja toteaa, että “täällä me asutaan, eletään, harrastetaan ja juhlitaan. Muutkin voi tulla tänne tekemään sitä samaa.”

Lue koko juttu UusiSavo-lehden numerosta 4/2015

Vastaa