Pielavesi

Pielavesi on meille paras paikka

on

Fysioterapiakeskus Tupunan omistaja ja yrittäjä Kai Kurki on kotoisin Joensuusta, tosin hän tuntee enemmänkin olevansa oululainen, sen verran kauan hänen tuli siellä suunnalla asuttua. Pielavedelle Kurki tuli 90-luvun alkupuolella lentopallon perässä ja pelasi Sampon joukoissa vielä pronssivuonna, mutta lopetti pelaamisen 2004, kun tuli muut kiireet.

Vaimo löytyi Pielavedeltä. Taika ja Kai Kurki muuttivat töiden ja opiskelujen perässä Ouluun ja siellä hurahti yli 15 vuotta. Kai Kurki oli Nokian insinöörejä. Vuonna 2007 Nokia teki kaikkien aikojen tuloksensa ja kun ei työntekijöille liiennyt bonuksia vaan ylin johto veti rahat liiveihinsä, riitti Kaille kymmentuntiset työpäivät ja hän sanoi itsensä irti.

“Se sattui saumaan, jolloin väkeä ruvettiin pistämään pihalle ja olin vapaaehtoisena ensimmäisten lähtijöiden joukossa.  Sain “lähtöpaketin”, ja sillä rahalla opiskelin itselleni uuden ammatin”, sanoo Kai Kurki.

Fysioterapiakeskus Tupuna

Timo ja Marjatta Virtanen olivat perustaneet Fysioterapiakeskus Tupunan vuonna 1978 Sonkajärvelle ja seuraavana vuonna Pielavedelle. Fysioterapia oli silloin ihan uusi juttu. Toimipaikkoja oli aikojen saatossa useita. Nyt toimipisteet ovat Pielavedellä ja Lapinlahdella, työntekijöitä on kuusi.

“Kaikki tuntevat anoppini vain Tupuna, ja häneltä olen saanut elämäni parhaat opit. Tupu pukkasi minut kouluun ja olen saanut häneltä parhaan mahdollisen erityiskoulutuksen”, hehkuttaa Kurki. Appivanhemmat ovat olleet muutenkin yrittäjän alkutaipaleella isona apuna ja vahvoina sparraajina.

Taika ja Kai Kurki ostivat yrityksen Taikan vanhemmilta pari vuotta sitten. Yrityksellä on omat toimitilat ja Tupu jatkaa vielä töissä erikoisfysioterapeuttina ja lymfaterapeuttina. Appivanhemmat asuvat myös samassa talossa missä yritys on, joten lasten mummola on lähellä ja sinne on koulusta lasten helppo tulla, kun isin työpäivät välillä venyvät. Taika on Pielaveden Osuuspankissa asiakkuuspäällikkönä , mutta tekee yrityksen paperihommat, ja hoitaa pääosin markkinoinnin

Perheessä on neljä lasta. Kaapo on 13, Luuka 10, Lenni 5 ja perheen kuopus Linda-Lotta on puolitoista vuotias.

Kokonaisvaltaista hoitoa ja turpaterapiaa

Pielavedellä satsataan ihmisten hyvinvointiin. Kuntosali on kaikille kuntalaisille ilmainen. Kunnasta voi hakea poletin, joka maksaa 20 euroa, mutta palauttaessaan siitä saa rahat takaisin.

“Tämä on mielestäni kunnalta ihan mahdottoman hieno satsaus, sanoo Kai. Ja kunnan kuntosali on aivan loistava paikka. Työikäisellä porukalla onkin kunnon hoitaminen aika lailla hanskassa, sillä työterveyden kautta kuntoilemaan tulevan riskit löydetään ennen kuin ne alkavat oireilla, näin päästään ennaltaehkäisemään vaivoja.”

Fysioterapeutti Kurjen mukaan esimerkiksi selkävaivojen yhteydessä saattaa paljastua masennusta tai työuupumusta. Hän haluaa ymmärtää asiakasta kokonaisvaltaisesti. “Kun asiakas tulee hoitoon, on perusteellisen tutkimuksen tekeminen yksi tärkeimpiä asioita. Minulla on yleensä enemmän aikaa kuunnella kuin lääkärillä ja tapaan samaa asiakasta monta kertaa. Samalla kun hieroo, hoitaa tai venyttelee lihasta, on mahdollista keskustella, kysellä ja jututtaa ihmistä. Varsinkin vanhempia ihmisiä vaivaa yksinäisyys ja kuuntelijan puute.Sitä oppii jo jalkaterän asennosta ymmärtämään, onko syyt syvemmällä kuin kipeissä lihaksissa.”

Myös yrittäjäyhteistyö toimii Pielavedellä hyvin ja on varsin aktiivista. “Yrittäjien Kevätkokoukseen pitää kyllä lähteä, tuntuu siellä olevan sen verran mielenkiintoisia asioita taas menossa”, tuumii Kai Kurki.

Recommended for you

Vastaa