Lehdestä

Olli Tiainen johtaa SavoGrowta

on

Kehitysyhtiö SavoGrow Oy:n syntyminen kuuden kunnan alueelle oli saumattoman yhteistyön tulos. Olli Tiaisen mukaan yhteistyö oli niin hyvää, että sen toivoisi leviävän muihinkin palveluihin.

Tämän vuoden alusta toimintansa aloittaneen Kehitysyhtiö SavoGrown alueeseen kuuluvat Suonenjoen, Rautalammin, Tervon ja Vesannon lisäksi nyt myös Pielavesi ja Keitele. Viiden elinkeinoasiamiehen tiimi tuo uudenlaista elinvoimaa ja lähipalvelua seudun yrityksille, tiimi muodostaa asiantuntijanyrkin, joka lupaa yrityskehitystyötä ilman turhaa hallintobyrokratiaa.

Olli Tiaisen mukaan seudun yrityksillä menee hyvin verrattuna moneen muuhun paikkaan Suomessa.

“Suomalaisessa yritystoiminnassa on tapahtunut valtava muutos, kun isot pörssiyhtiöt globaalisti toimiessaan ovat myös herkästi siirtäneet omia toimintojaan muualle ja kvartaalitalous ohjaa nopeisiin, joskus jopa liiankin lyhytnäköisiin ratkaisuihin. Meillä suurin osa on onneksi perheyrityksiä, joissa tehdään pitkäjänteistä työtä, ei ole niin suuria kasvuodotuksia ja työntekijöistä kannetaan huolta, arvomaailma on aivan toinen, sen vuoksi on pärjätty hyvin.”

Tiaisen mukaan laaja yhteistyöalue tuo omat haasteensa, mutta myös valtavat mahdollisuudet. Yritykset eivät tunne toisiaan välttämättä kovin hyvin, koska Pielavesi ja Keitele ovat kuuluneet Ylä-Savon verkostoihin, luontaista yhteistyötä ei ole kovin paljon ollut. Verkostoituminen ja toisiinsa tutustuminen on nyt entistä tärkeämpää ja sen eteen SavoGrow tekee töitä. Yrityksillä on suuret odotukset.

Kehityshankemies

Olli ja Johanna Tiainen ovat molemmat kotoisin Savonlinnasta, jossa myös kävivät koulunsa. Kaksostyttöjen synnyttyä vuonna 1988, he muuttivat Lappeenrantaan. Johanna opiskeli luokanopettajaksi ja Olli tuotantotalouden diplomi-insinööriksi.

“Muutimme Lappeenrannasta Suonenjoelle vuonna 1993, kun vaimoni Johanna sai täältä  työpaikan. Minä tulin tänne työttömäksi, naurahtaa Tiainen, töiden saannin osalta tilanne oli tosi huono.”

Suonenjoelle muutettuaan Tiaiset ostivat Heikkilän tilan Johannan vanhemmilta. Työtön insinööri käytti kolme vuotta aikaa remontoidakseen talon, piharakennukset ja navetan. Ammattikirvesmiehen kaverina oppi oli hyvää ja remontit onnistuivat hyvin

Maatilalla Olli pääsi toteuttamaan lapsuuden unelmaansa. Jo koulupoikana hän oli lähes tulkoon kaikki vapaa-aikansa hevostallilla. Ollin koti oli Savonlinnassa omakotitaloalueella, jonka keskellä sijaitsi hevostalli.

“Sieltä se kipinä iski, kaiket ajat olin hevosia harjailemassa ja hevosia ajeltiin sen aikaisia katuja pitkin.” Ollin varsinainen oppi-isä oli heinolalainen Kaarlo Wieser, entinen painija, joka joutui lopettamaan uransa terveydellisistä syistä.

“Wieser toi ihmisvalmennuksen puolelta osaamisensa hevosvalmennukseen ja sieltä saadut opit on yhä mulla käytössä.”

Lue koko juttu UusiSavo-lehden numerosta 1-3/2015

Recommended for you

Vastaa