Päiväkahvivieras

Yhteistyö on hyvä juttu

on

Päiväkahvivieraana Kalervo Saastamoinen Pielavedeltä.

“Elekee ennee vatuloija, viekee asioo etteenpäen..”

Kalervo Saastamoisen mielestä Nilakka on hyvä ratkaisu, sillä muita vaihtoehto- ja hänen mielestään ei oikeastaan edes ole, yhteinen kunta on ainoa tulevaisuus. Selvitysraportissa oli hänen mukaansa selvä ja selkeä missio. Enää ei tarvita kuin selkeää työnjakoa kunnan isännille ja listausta tavoitteista ja keinoista ja sitten vaan vauhtia asioihin. Ainoa heikkous Nilakan kunnassa on pitkät välimatkat kuntien välillä, mutta muuten yrittäjä uskoo yhteistyön sujuvan hyvin.

Kalervo Saastamoinen on pitkänlinjan yrittäjä, joka mielii jo päästä töistään eläkkeelle. Hän perusti Pielaveden Palvelukodin 25 vuotta sitten. Sukupolvenvaihdos on tehty ja oma poika jatkaa yritystoimintaa, mutta talonmiestä, autokuskia, kiinteistönhoitajaa ja remonttireiskaa aika usein kaivataan, joten Kalervo tekee töitä aina kun tarvitaan.

Saastamoinen on ollut myös aktiivitoimija yrittäjäyhdistyksessä, tosin nykyisin hän palvelee emeritusjoukoissa. Luppopäiviä miehellä ei juuri ole, sillä yhdistys- ja urheilutouhut sekä muut talkoohommat työllistävät tekevää miestä. Pielavedellä tehdään eikä meinata.

“Arveltiin pari vuotta sitten, että semmonen keilahalli vois olla aika mukava. Pantiin sitten hattu kiertämään, kun meitä laitapuolen kulkijoita, niinku entisiä yrittäjiä ja muita joutilaita tiällä riittää ja järjestettiin julkinen osakkeiden merkihtemistilaisuus. Jotkut arveli ettei siitä tuu lasta eikä paskoo, vuan siinähän tuo on töröttännä. Sillä ajatuksella lähettiin, että jos yksikin nuori suahaan pois kylän raitilta kaljakassin kans kulukemasta, niin sijoitetut rahat on saatu takaisin.”

Vastaa